Asperges op chic

0

Het is nog volop aspergetijd. Mocht je op zoek zijn naar een nieuw recept, dan is dit chique hoofdgerecht een aanrader. Ideaal voor als je een lekker etentje geeft.

Ingrediënten voor 4 personen

12 witte asperges
12 coquilles
wat blaadjes rucola

voor de hollandaisesaus
200 g boter
3 eidooiers
het sap van 1/4 citroen
1 dl water
peper en zout

Bereiden
Schil de asperges en kook ze 10 minuten in licht gezouten water. Draai dan het vuur uit en laat ze nog 10 minuten met het deksel op de pan in het hete water liggen.

Laat voor de saus de boter op laag vuur smelten. Laat de boter vervolgens rusten zodat de vaste bestanddelen naar beneden kunnen zakken. Doe de eidooiers met het water in een kom en klop ze tot een schuimige massa. Giet er terwijl je stevig klopt steeds een beetje van het heldere deel van de gesmolten boter bij. Klop tot de saus de consistentie van licht vloeibare mayonaise heeft. Breng de saus op smaak met citroensap, zout en  peper.

Dep de coquilles droog met keukenpapier. Halveer grote coquilles horizontaal. Verhit op middelhoog vuur wat boter in een koekenpan. Bak als de boter heet is de coquilles aan beide kanten kort aan. Kruid ze met peper en zout.

Maak de borden op met de asperges en de coquilles en schenk er de hollandaisesaus over. Garneer het geheel met wat rucola.

 

Plaats een reactie