Brow job

0

Het overkwam Carla ook: grijze haartjes tussen de wenkbrauwen. Wat te doen? Ze testte een aantal wenkbrauw-mooimakers en zette haar favorieten op een rijtje.

Als baby had ik al donkere wenkbrauwen. Prominent aanwezig en recht van lijn. Ze horen helemaal bij de mimiek van mijn gezicht, waardoor ik ze op foto’s vrijwel altijd verbaasd optrek of fronsend samenknijp. Maar veel onderhoud had ik er nooit aan. Wat wildgroei langs de onderkant wegplukken en de rest glad borstelen, dat was genoeg.
Tot ze op zekere leeftijd grijs werden. Dat wil zeggen: één van de twee! En daar was het dilemma: moest ik ze opmaken of verven, laten opvullen met extensions of ze allebei laten opbleken? Ik koos voor verven. Eerst thuis met de bekende Jana verf, die je alleen maar in zwart en bruin kunt kopen. Ik mengde beide tinten tot een minder hard zwart, maar het zag er heel erg geverfd uit. ‘Dan kleur ik ze toch even mee’, bood mijn kapper aan. Maar ook donkerblond met een modieuze kopergloed was geen succes (want geen twintig meer).
Potloden, wenkbrauwpoeders, gels met een kleurtje, ik heb ze getest en afgekeurd, want ik wil alleen de wenkbrauwen kleuren, niet de huid eronder. Groot is mijn vreugde dan ook met deze kleurproducten, die naar ik hoop nog lang te koop zijn.

Gel in kleurtjes

Meteen maar mijn favoriet: Perfect Eyebrows Kit van Collistar. Het lijkt nog het meest op een gekleurde gel in een mini-mascara, met een klein borsteltje waarmee je zonder te kliederen van achter naar voren en van boven naar onder door je wenkbrauwen kunt strijken en grip houdt op de haartjes. Borstel als je klaar bent met de groeirichting mee en je wenkbrauwen zijn weer in toom! Ook een pluspunt zijn de drie natuurlijke tinten, waarvan ik Virna Blonde koos, omdat die donker genoeg blijkt bij mijn oorspronkelijke kleur. € 19,95 (inclusief een highlight-potlood).

 

perfect eyebrow collistar

Meester make-up

Toen was daar Armani met de Eye & Brow Maestro, een gel-crème in een glazen potje. En in een reeks van zeven fraaie tinten, waaruit het moeilijk kiezen is omdat de nuances van blond tot donkerblond en middenbruin met elkaar wedijveren. De make-upartist in de winkel nam me onder handen en leerde me dat je er niet alleen je wenkbrauwen mee kleurt, maar er ook een strak lijntje langs je wimpers mee kunt trekken. Dat lang houdt! Zolang je maar met het juiste gereedschap werkt: de Brow Shaper heeft een buigzaam borsteltje en een plat kwastje aan de beide uiteinden. De prijs is wel pittig: € 35,- voor de Eye & Brow Maestro en € 21,- voor de Brow Shaper, maar je doet er minstens een jaar mee.

GAB_EB_MAESTRO_still_life 600

Wax en poeder

Al even Italiaans is Pupa Milano, dat een Eyebrow Design Kit heeft, waarin een poederblokje, een gekleurde wax die de poeder fixeert, een pincetje en een – priegelig klein – tweezijdig borsteltje zitten. Kwestie van wennen (of een groter borsteltje gebruiken), maar de truc zit ‘m in de wax, die je eerst opbrengt om je wenkbrauwen te modelleren. Daarna kleur je ze intenser met de poeder, die romig zacht hecht aan de gewaxte haartjes en geen losse poederdeeltjes achterlaat. In drie natuurlijke tinten: middenblond, donkerblond en diep bruin. Eyebrow Design Kit kost € 18,95.
Ref. 040056 002 EYEBROW DESIGN SET

Groeiserum

Als de wenkbrauwen behalve grijs ook nog eens dunner dreigen te worden, dan is er Revita Brow wenkbrauwserum dat de natuurlijke lengte en het volume zou moeten bevorderen. De bijsluiter belooft dat plantaardige extracten als Swertia Japonica (een gentiaansoort) en Panax Ginseng (de bekende vitaliteitswortel), met een hoog gehalte aan antioxidanten en vitamine B, de conditie van de wenkbrauwen verbeteren en beschermen. Je moet het elke avond trouw met de applicator aanbrengen op droge, schone wenkbrauwen en speciaal op die plekjes waar de wenkbrauw dunner wordt. En dan geduld hebben. En jezelf ervan overtuigen dat je die € 79,95 niet voor niets hebt uitgegeven… www.revitalash.nl.

RevitaBrow.jpg

 

baby Carla (2)400

Carla Wijnstroot

 

Plaats een reactie

1 reactie

  1. Geplaatst door Lizette, om Antwoorden

    de Pupa Eyebrow Design Kit werkt echt super!