Cress van eigen kweek

1

Allerlei soorten cress vind je gewoon bij de supermarkt. Lekker pittige grasjes die gerechten extra smaak geven en heel gezond zijn. Als je ze zelf kweekt, lopen de kosten niet zo op.

Cressen kun je zien als een combinatie van mini-kruiden en superfoods. het zijn ook goede en natuurlijke vervangers van peper, zout en smaakversterkers met ongezonde E-nummers. Ze zijn gezond en krachtig van smaak. Je eet ze rauw, ze zitten vol vitamines en mineralen en ze maken van een gewoon broodje, de soep, huisgemaakte pesto of het avondeten een ware smaaksensatie.
Er bestaan mini-versies van bekende smaken als Ghoa cress (koriander) en Daikon cress (radijs), maar ook nieuwe en verrassende smaken als Red Mustard cress en Zorri cress (Oost-Indische kers).
Je kunt allerlei cressen voortaan razendsnel zelf kweken dankzij een speciaal kweeksysteem. Leuk om met smaken te gaan experimenteren.
CressToday CressToday

CressToday
CressToday heet het kweeksysteem. Er zijn twee modellen. CressToday Basic zet je op een lichte plek, bijvoorbeeld in de vensterbank. Met een schaartje kun je meteen oogsten. Het geavanceerde model (rechts) heet CressToday en is uitgerust met LED-groeilicht; ideaal als er onvoldoende daglicht is. Je cressen groeien ‘als kool’, na ongeveer vijf dagen kun je al oogsten!
Als basis gebruik je kant-en-klaar ‘pads’ die je gewoon in je CressToday legt. De matjes kun je altijd bijbestellen.
CressToday Basic (48x17x10 cm) kost € 49,00; CressToday (50x17x40 cm) incl. LED-groeilicht € 199,00. Bij beide ontvang je tien Cress-Pads. Losse Cress-Pads zijn verkrijgbaar voor € 1,20.

Kijk voor verdere info op www.grown.nl.

 

Plaats een reactie