Dance the night away

0

De eerste balletschoenen zijn ontworpen in een Parijs atelier, in 1947, door Rose Repetto voor haar zoon Roland Pepite. Het lichtvoetige schoentje begon haar wereldtournee via balletgezelschappen, maar brak enorm door toen Brigitte Bardot ze bestelde voor Roger Vadim’s film Et Dieu créa la femme. Nog steeds is de ballerina populair en ook dit seizoen dans je er zo op weg. Behalve ballerina’s om uit te kiezen, hebben we aan dit bericht de bijzondere video met muziek van Bruno Mars toegevoegd.

Repetto maakte voor Bardot een lichte, comfortabele, rode ballerina die vanwege de stortvloed van aanvragen kort daarna in productie werd genomen. De rest is geschiedenis… De schoen heeft nimmer haar populariteit verloren. Soms was ze wat minder in zicht, maar altijd werd ze een ‘mode-item‘. Zo ook dit seizoen. Grey Unlimited maakte een selectie.

ballerinas

Pretty Ballerina’s – Scapa – Michael Kors (Zalando)

ballerinas1 copy

Cloé – (www.netaporter.com) – Fred de la Bretoniere (www.freddelabretoniere.com) – CosmoParis (Sarenza)

ballerinas2

Lili’s Closet ( Zalando) – Repetto (www.repetto.com) – Jimmy Choo (www.netaporter.com)

ballerinas3

Lanvin (www.netaporter.com) – Chanel – Lily’s Closet (Zalando)

ballerinas4

 

Tory Burch (www.netaporter.com) – Karl Lagerfeld (Zalando) – Topshop (De Bijenkorf)

Je kunt met de feestdagen natuurlijk heel goed op je hoge hakken naar dat dansfeest gaan. Maar als je door wilt dansen en je voeten protesteren, neem dan vooral je ballerina’s mee. Ter inspiratie dit filmpje waarin befaamde dansscenes uit oude films op een briljante manier door Mark Ronson gemixed zijn op de muziek van Uptown Funk van Bruno Mars.

 

Plaats een reactie

2 reacties

  1. Geplaatst door Henriette v.Vlerken, om Antwoorden

    Dank Elly voor deze heerlijke dansvideo. Wij stonden ook al snel op de tafels en houden die erin voor na het kerstdiner!

  2. Geplaatst door www.MisjaB.nl, om Antwoorden

    Een gestreept shirt gecombineerd met (rode) ballerina’s: het blijft een perfecte match!