Nooit genoeg van David Bowie

1

Zelfs na de spraakmakende expositie van de popheld David Bowie hebben we er nog geen genoeg van. Gelukkig heeft de Nederlandse popfotograaf Gijsbert Hanekroot een boek samengesteld van de vele foto’s die hij in de seventies nam: David Bowie – The Seventies.

Gijsbert Hanekroot (1945) begon in 1969 als professioneel fotograaf. Hij was getuige van de explosie van de rockscene in de jaren zeventig, die hij vastlegde in talrijke iconische beelden. In die jaren werkte hij ook voor muziekkrant OOR, een tijdschrift dat in die tijd verslonden werd. Bij de Ziggy Stardust-tour fotografeerde Hanekroot Bowie in Earls Court in Londen; een show die onder meer memorabel was vanwege de voortdurende kostuumwisselingen.

Ahoi, Rotterdam David Bowie, netherlands - 1976, (Photo Gijsbert Hanekroot/Redferns) Free for publicity David Bowie The Seventies till July 1st, 2016
In 1974 was Bowie ‘bij ons’ in Hilversum, voor opnamen van TopPop met het nummer Rebel Rebel. En niet lang daarna nam hij in het Amstel Hotel in Amsterdam een Edison in ontvangst tijdens een feestelijke persbijeenkomst.

DavidBowie1
Van de Thin White Duke-tour fotografeerde Hanekroot in 1976 het concert in Ahoy Rotterdam en later ook de tour van 1978. De beelden van deze optredens staan in dit nieuwe fotoboek, naast studioportretten en unieke kleurenfoto’s.
De teksten zijn van Sebastiaan Vos en Sybren Kuiper deed de vormgeving.

The Netherlands, Davind Bowie with eyepatch, in Holland to record Rebel Rebel in the TopPop studios in Hilversum, did a press meeting at the Amstel Hotel, Amsterdam, Netherlands - 1974, (Photo Gijsbert Hanekroot/Redferns) Free for publicity David Bowie The Seventies till July 1st, 2016

De Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert tot en met 27 augustus een gelijknamige foto-expositie.

Eduard Planting Gallery -Eerste Bloemdwarsstraat 2 – 1016 KS Amsterdam

DavidBowieboek

David Bowie – The Seventies
Uitgever: Uitgeverij Conserve

paperback , 128 pagina’s
Nederlands, Engels, Frans
prijs: € 20,-

info: eduardplanting.com

 

Plaats een reactie