De Distinguished Gentleman’s Ride

1

Op zondag 27 september 2015 hebben zo’n 37.000 stijlvol geklede motorrijders, in 410 steden verspreid over de hele wereld, een bijzondere tocht gereden, als tweewielige aandachtstrekker voor prostaatkanker. Want een op de vijf mannen krijgt daarmee te maken.

Het initiatief ontstond drie jaar geleden, toen een stel Australische vrienden het negatieve imago van motorclubs wilde aanpakken, geïnspireerd door een foto van Don Draper (uit Mad Men) in een elegant pak op een klassieke motor. Daarom organiseerden zij een Distinguished Gentleman’s Ride, waarbij de deelnemers worden uitgedaagd zich voor de gelegenheid stijlvol te kleden en te gedragen als een gentleman, een mooie tocht te maken en zich door vrienden en bekenden te laten sponsoren. Met als doel uiteindelijk zoveel mogelijk geld te werven voor onderzoek naar prostaatkanker en de bestrijding van een ziekte die wereldwijd elk uur een slachtoffer maakt. Een op de vijf mannen krijgt er ooit in zijn leven mee te maken.
Intussen vindt het initiatief navolging in de Verenigde Staten, Canada, Nieuw Zeeland, Azië en Europa. Wereldwijd is voor dit jaar het streefbedrag van drie miljoen dollar al bijna gehaald.

Stylish ladies
Ook in Nederland reden 721 motorrijders in twaalf steden deze bijzondere pleziertocht. Gezamenlijk kunnen zij tot nu toe ruim 60.000 euro overmaken naar – in dit geval – de stichting Prostate Cancer UK.
Men sprak bij ons overigens liever van een Distinguished Gentle Folk’s Ride, omdat er ook vrouwen meereden, waaronder actrice Birgit Schuurman, modefotografe Wendelien Daan en nog een aantal stylish ladies op hun glanzende ‘scramblers, caféracers, klassieke motorfietsen en bobbers’, zoals de liefhebbers zo liefdevol omschrijven.
race Ernestine

Triumph Motorcycles werkt samen met de organisatie en zal deze rit ook volgend jaar herfst weer ondersteunen. De ‘best dressed gentleman or lady’ kan er dan bovendien een prijs mee winnen. De deelname aan de ritten is gratis, maar het is wel van groot belang om via social media de aandacht voor het doel te trekken. Veel informatie is te vinden op wwww.gentlemansride.com en op www.triumphmotorcycles.nl .
Als je de enthousiaste reacties ziet krijg je zo zin om mee te doen. En wie geen motorrijbewijs heeft, kan natuurlijk ook wat doneren!

Carla Wijnstroot

graphic DGR '15

Plaats een reactie