De keuken van Brigitte B.

0

Houd je wel van koken maar wil je het niet altijd te ingewikkeld maken? Dan is het  kookboekje van Brigitte B. het aanschaffen zeker waard. Gewoon lekker variëren met wat voorhanden is of waar je zin in hebt.

Dat Brigitte Bormans culinair journalist werd, lag voor de hand. Ze genoot van lekker eten, kon goed proeven en kreeg de kans om als freelance redacteur voor diverse tijdschriften verhalen te schrijven over gastronomie. Ze is de auteur van het kookboek ‘ The Chef’s Wife’ en haar kookblog de keukenvanbrigitteb laat zien dat koken balsem voor de ziel kan zijn.

brigitteb

Zo kwam van het een het ander en ontdekte ze diverse heerlijke gerechten en die zijn nu gebundeld in het boek De keuken van Brigitte B. De meeste recepten schreef ze speciaal voor dit boekje, enkele  stonden al eerder op haar blog en een paar recepten zijn door een gast-chef geleverd.
Heel aardig zijn de intro’s bij de recepturen; persoonlijke verhaaltjes over de oorsprong van het recept of de gelegenheid waarbij ze ermee kennismaakte .

Onderstaand mangosalade is zo’n heerlijk, simpel gerechtje uit Brigitte’s keuken.

mangosalade

Nodig voor 4 personen

  • 1 forse rijpe mango of 2 kleinere geschild en in fijne blokjes (bewaar het sap)
  • ½ tot 1 Spaanse peper, zonder zaadlijsten, heel fijn gesnipperd
  • Rasp van 1 limoen (begin met een beetje en proef hoe zuur je het wilt maken)
  • Goeie theelepel bloemenhoning
  • Flinke eetlepel gesneden korianderblaadjes en een flinke eetlepel fijne muntblaadjes gesneden
  • 1 eetlepel rauwe cashewnoten, geroosterd
  • 1 eetlepel pecannoten, geroosterd
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • Eetlepel roomboter
  • Eetlepel suiker
  • Zout
  • 2 eetlepels goede witte of rode wijnazijn

Maken

  • Karmeliseer de ui door een eetlepel boter in een steelpan met dikke bodem te smelten en hierin de uienringen met een eetlepel suiker en wat zout een kwartiertje zachtjes te laten smoren.
  • Voeg dan de azijn toe en laat met een deksel op de pan nog eens een half uurtje smoren totdat de uien mooi bruin zijn.
  • Hussel alle ingrediënten voor de salade in een kom.
  • Voeg de uien toe als ze afgekoeld zijn.

 

cover keukenvanbrigitteb

Van het een komt het ander
De keuken van Brigitte B.
Uitgever: Erfgoed Logies V.O.F.
Prijs: € 15,95
ISBN 978-90-9028932-8
In de boekhandel of te bestellen via de website

 

 

Plaats een reactie