De laatste tango

6

Krijg je ook zo’n heerlijk warm en melancholiek gevoel bij het horen van de tango? Op een nieuwe dvd staat een romantische documentaire die je meeneemt naar de hoogtijdagen van deze sensuele dans in Argentinië.

Maria Nieves Rego en Juan Carlos Copes leren elkaar kennen in een tangosalon, ze worden verliefd en jarenlang dansen ze samen. Helaas blijft dat niet zo. Carlos verlaat haar na een aantal jaren voor een jongere vrouw en hij krijgt zelfs een hekel aan Maria. Ze blijven samen dansen, maar dan sist hij nare dingen in haar oor en zij probeert zo goed te dansen dat hij het niet kan bijbenen. Na 50 jaar laat Carlos haar ook als danspartner vallen.

Verhalen vol heimwee

In Ultimo Tango zijn Carlos en Maria tachtig en drieëntachtig jaar oud. Ze vertellen los van elkaar hun verhaal aan een groep jonge dansers. Maria herinnert zich hoe ze samen een nieuwe dansstijl vonden die hen heel beroemd maakte. En natuurlijk gaat het over de liefde.
De scènes met gesprekken worden afgewisseld door dansscènes. Jonge tangodansers beelden de verhalen van Carlos en Maria uit, mooi gefilmd in nostalgische, romantische kleuren en filters. In de originele beelden van het tragische tweetal kun je zien hoe fantastisch ze samen dansten. En dat alles wordt overgoten met de heerlijke muziek van Astor Piazolla.

Ultimo Tango
Regie German Kral, 2015
Speelduur 85 minuten, € 14,99 bij o.a. www.bol.com.

Bekijk hier alvast de trailer:

 

 

 

 

 

Plaats een reactie