Een pakketje zalm

0

Regelmatig neem ik een kijkje in de keuken van Colette, want ze heeft lekkere recepten die snel te maken zijn. Gisteren maakte ik dit pakketje zalm en het is een absolute aanrader.

Colette combineert in dit gerecht een aantal ingrediënten waar zij graag mee kookt: verse zalmfilet, spinazie, tomaten, Provençaalse kruiden, Parmezaanse kaas en aardappelen. Dat alles gaat in bakpapier, scheutje wijn erbij en hop, de oven in.

Het mooie van zulke pakketjes is dat je bijna geen vet nodig hebt voor de bereiding, dus ze zijn lekker licht. Bovendien blijven alle smaken en geuren behouden.

zalmklein

Spinazie-zalmpakketjes uit de oven (4 personen)

Ingrediënten
4 zalmfilets zonder vel à 150 g
vers gemalen peper, zeezout
Provençaalse kruiden
2 tenen knoflook, in plakjes
600 g koel-verse, voorgekookte aardappelschijfjes
extra vierge olijfolie
450 g spinazie à la crème (iglo, diepvries), ontdooid
100 g vers geraspte Parmezaanse kaas
droge witte wijn
2 takken kleine trostomaten
paar takjes basilicum

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de zalmfilets in met peper, zout en Provençaalse kruiden naar smaak. Verdeel de knoflook over de zalm. Leg vier vellen bakpapier klaar. Verdeel de aardappelschijfjes over het midden van elk vel. Maak er peper en zout boven en leg de zalm erop. Druppel er wat olie over. Roer de spinazie door en schep hem op de zalm. Bestrooi royaal met kaas. Vouw de pakketjes iets dicht en schenk er een scheutje wijn in. Vouw het papier zo dicht dat er geen vocht uit kan lopen. Leg ze op een bakplaat.
Knip de takken van de tomaten in tweeën en leg ze in een ovenschaaltje. Bedruppel met wat olie. Bak de pakketjes en de tomaten 20 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen. Leg op vier verwarmde borden een pakketje en een takje tomaten. Vouw het bakpapier iets open en bestrooi de tomaten met basilicum.

Bereidingstijd : ± 30 min. + 5 min. wachttijd

Colette Beyne heeft al sinds haar jeugd een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. Zij haalt haar inspiratie vooral uit ruiken, proeven en kijken overal waar zij is, en uit ontmoetingen met mensen met dezelfde passie. Zij deelt haar ervaringen als culinair redacteur op http://www.dekeukenvancolette.nl

Styling: Judith Baehner. Fotografie: Eric van Lokven. Bereiding: Goran Todorovic. 

 

Plaats een reactie