Fris de lente in

6

Als je gezicht aan het eind van de winter een grauwsluier lijkt te hebben, zoek je misschien naar een opfrisser. Dermatoloog Willeke Kamphof heeft een tip.

Er wordt me regelmatig gevraagd naar een behandeling die weinig tijd kost, geen of weinig down-time geeft (dus waarvan je snel herstelt), maar wel een verbluffend effect geeft. Dat willen we natuurlijk allemaal wel. Maar is het realistisch? Er schiet me meteen het calvinistische gezegde te binnen: wie mooi wil zijn moet pijn lijden… Je hoort het je oma nog zeggen – en helemaal ongelijk had ze niet. Afgezien van de gevoeligheid van een behandeling moet je vaak ook nadien op de blaren zitten in de vorm van down-time. Denk aan eventuele blauwe plekken na een fillerbehandeling of korstjes en wondjes na een PlexR- of laserbehandeling.

Klein en groot geschut

Als je voor een hele specifieke behandeling gaat, zoals het verminderen van je fronsrimpel, is het eenvoudig. Een paar prikjes met Botox en een paar dagen later zie je er al veel meer ontspannen uit. Maar wil je de huid van je hele gezicht opfrissen, de ogenschijnlijke vermoeidheid wat wegpoetsen, dan is er vaak wat grover geschut nodig. Denk bijvoorbeeld aan laserbehandelingen waarbij we een deel van de huid verwijderen. Dat kan heel oppervlakkig, met een mooi, maar mild effect. Deze behandeling kan echter ook veel dieper en heeft dan een prachtig resultaat: fijne en diepere rimpels verminderen aanzienlijk of verdwijnen zelfs, de huid wordt steviger, egaler. Maar reken wel op een dikke week korstjes.

Een goede start

Maar als je mij vraagt om een (relatieve) quick-fix omdat je graag fris de lente tegemoet wilt treden, zou ik je aanraden een chemische peeling te overwegen. Die heeft vaak een heel mooi effect en niet al te veel down-time; meestal heb je alleen een paar dagen flinke schilfering en vervelling. Een chemisch peeling verwijdert overtollige dode huidcellen en stimuleert jonge cellen tevoorschijn te komen. Vlekjes verdwijnen, je teint egaliseert. Je huid glanst weer en oogt lekker fris. Wat mij betreft een ideaal begin van de lente!

Willeke Kamphof, esthetisch dermatoloog
zie ook www.skinject.nl

 

Plaats een reactie

2 reacties

 1. Geplaatst door Josephine Keegel, om Antwoorden

  Heel jammer dat het nu gaat ophouden. Ik heb jullie berichten met veel plezier gelezen en zal jullie missen.
  Dank voor alle leuke en interessante items.
  Josephine

  • Geplaatst door Pia van Boven, om Antwoorden

   Wat een aardig berichtje Josephine, dankjewel. Het was voor ons een moeilijke beslissing, maar we hopen nu wat meer ruimte te krijgen.
   Groet, Pia en Elly