Frisse wangen

0

Sinds kort ben ik de gelukkige bezitster van een echte Konjac spons. Niet dat ik vorige week nog wist wat dat was, maar ik vond hem op internet en hij blijkt precies te zijn wat ik nodig had.

Als ik ’s avonds mijn huid schoonmaak, komen er doekjes, washandjes of platte sponsjes aan te pas om de boel af te halen. Niet echt fijn, de witte was houdt de vlekken niet bij en die platte gele sponsjes zijn na een paar dagen al grauw en gekrompen. Vandaar mijn zoektocht naar dé spons.
De Konjac spons is gemaakt van vezels van de Konjac, een plant die voorkomt in Japan, China, Korea, Taiwan en Indonesië. In China en Japan wordt hij gekweekt voor verschillende toepassingen, zoals pijn bij maagzweren verlichten of als afslankmiddel.

Verzorgende reiniging
De Konjac Sponges die op internet te koop zijn, hebben een licht exfoliërende werking en reinigen, scrubben en voeden de huid op zo’n manier dat je natuurlijke en frisse uitstraling krijgt. Van de plantenvezel zijn diverse varianten gemaakt, waaraan allerlei goede stoffen zijn toegevoegd, zoals vitaminen ( A, E, D, B1, B2, B6, B12 en C ) en mineralen die de huid laten stralen.
Er zijn zes sponzen waarvan er drie verrijkt zijn met Franse klei en een met houtskool van bamboe, ideaal voor de acne huid. Er is ook een spons voor baby’s. Ik koos de roze spons voor de vermoeide, gevoelige en zeer droge huid, en volgde de gebruiksaanwijzing op (die zit erbij). Het voelt heerlijk aan en laat een frisse huid achter. De spons is ook ’s morgens fijn om zonder cleanser te gebruiken. Je doet zo’n twee a drie maanden met een spons en mijn enige klacht is dat hij wel wat groter had mogen zijn.

Onder andere € 7,95 bij ecobeautyshop.nl.

Spons

Groen: voor de normale tot gecombineerde huid of vette T-zone.
Paars: uitermate geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de overgevoelige huid.
Rood:geschikt voor de rijpe en/of droge huid.
Roze: geschikt voor de droge en/of gevoelige huid.
Blauw/bamboo:geschikt voor de onzuivere/acne gevoelige huid.

 

Plaats een reactie

1 reactie

  1. Geplaatst door MisjaB, om Antwoorden

    Leuke tip, ik kies de rode en ben zeer benieuwd!