Gewoon gezond

0

Internet en de bladen staan weer vol van de detox-adviezen. Wij hebben ontdekt dat heel veel gewone fruit- en groentesoorten ook heel  ontslakkend en ontgiftend werken. Doe dus maar gewoon gezond en… detox!

Appels
Het pectine in appels is een vezel die cholesterol in het lichaam aan zich kan binden. Appels verwijderen ook giftige stoffen en hebben een reinigende werking op de darmen.

Avocado
Bij de romige avocado’s denk je niet meteen aan detox, maar geef ze een kans: ze verlagen het cholesterol en verwijden de bloedvaten. De vruchten bevatten glutathion, dat carcinogenen kan blokkeren en de lever helpt met het afvoeren van ongewenste chemische stoffen.

Bieten
Bieten vormen een mix van plantaardige stoffen die gezamenlijk je bloed zuiveren en de lever reinigen.

Blauwe bessen
Die kleine gezonde besjes bevatten een soort aspirine dat chronische ontstekingen onderdrukt en pijn kan verminderen. Ze werken ook als ‘antibiotica’ als het om bacteriën in de urinewegen gaat.

Kool
De in Amerika zo hippe kool verdient bij ons ook wat meer kansen. Kool is een krachtige antioxidant en helpt de lever overbodige hormonen af te breken en zichzelf te zuiveren. Kool reinigt bovendien je darmen.

Bleekselderij
Selderij reinigt je bloed als de beste en bevat ontstekingsremmende stoffen. Het schijnt speciaal goed stoffen in sigarettenrook te kunnen afbreken.

Cranberries
Zoals bekend: rondzwervende virussen en bacteriën in je urinewegen worden opgeruimd door deze zure rode besjes.

Lijnzaad(olie)
Lijnzaad zit vol essentiële vetzuren, vooral omega 3. Zowel het zaad als de olie helpen je lichaam te reinigen.

Knoflook
De weldaden van knoflook zijn al vaak bezongen. De stinkende teentjes ruimen bacteriën en virussen op, vooral uit bloed en darmen. Zelfs de longen zouden er schoner van worden. Wel altijd verse knoflook nemen.

Grapefruit
De pectine in rode grapefruit bindt cholesterol aan zich, waarmee je bloed gereinigd wordt. Grapefruit detoxt ook je darmen en lever.

Boerenkool
Boerenkool werkt net zoals kool en bevat vooral veel vezels die je darmen reinigen.

Citroen
Met de vitamine C in citroen maakt het lichaam het aminozuur glutathion aan, dat toxinen uit de lever elimineert. Knijp zo vaak mogelijk wat citroen uit boven je glaasje water.

Zeewier
We zullen de komende jaren veel meer zeewier gaan eten en dat is maar goed ook. Geen calorieën, maar wel sterk ontgiftende eigenschappen, van zware metalen tot radioactieve stoffen en een enorm aantal mineralen en sporenelementen.

keep-calm-and-detox-soon-1

Grote intro foto: Bart Nieuwenhuijs

 

Plaats een reactie