Grace and Frankie

3

Het is echt genieten: Grace and Frankie, een serie die sinds mei op Netflix te zien is. Shock, ontkenning, verwarring, woede en reflectie… Jane Fonda en Lily Tomlin op hun best!

Humor en het spel van de twee dames staat voorop, maar ook de huizen, de inrichting en de kleding zijn om te smullen. In de serie, waar de droge humor van afspat, spelen Jane, een gepensioneerde eigenaresse van een cosmeticabedrijf en Lily, een hippieachtige schilderes, twee vrouwen die hun leven opnieuw moeten uitvinden. De elegante Grace en de excentrieke Frankie zijn geen vriendinnen, ook al werken hun echtgenoten Robert (Martin Sheen) en Sol (Sam Waterston) al jaren als partners op hetzelfde advocatenkantoor.

Als Robert en Sol aankondigen dat zij al jaren een relatie met elkaar hebben en ze hun echtgenotes daarom verlaten, krijgen de twee vrouwen een onverwachte band. Het is de 21ste eeuw, ze zijn 70 en ze moeten hun leven helemaal opnieuw herinrichten: van cosmetische ingrepen tot Facebook en van blind dates tot nachtblindheid. Ook de rol die hun kinderen in dit ‘relatiedrama’ spelen is het kijken waard.

Een klein voorproefje:

 

Plaats een reactie