Grey Unlimited nomineert…

0

Op 14 januari worden de genomineerden voor de Oscars bekendgemaakt. Onze favorieten zijn al bekend! Het blijken vooral films te zijn waarin bijzondere vrouwen een hoofdrol spelen. Bekijk de trailers en kies je eigen genomineerden.

45 years
Vijf dagen voor hun 45-jarige huwelijksfeest krijgen Kate (Charlotte Rampling) en Geoff (Tom Courteney) te horen dat het lichaam van Geoff’s eerste grote liefde is gevonden nadat zij in de jaren ’60 was vermist in de Alpen. Dit nieuws zorgt voor een schokgolf in het huwelijk en het is maar de vraag of het stel het 45-jarige jubileum gaat halen.

Clouds of Sils Maria
Als debutante stond ze tegenover een oudere actrice, die zij in een verfilmd toneelstuk tot zelfmoord dreef. Twintig jaar later wordt de gelauwerde Maria Enders (Juliette Binoche) benaderd om die ándere rol te spelen, nu in het theater. Een beladen verzoek. Ze vertrekt naar Sils Maria, een plaats in de Alpen, met haar assistente Valentine (Kirsten Steward) om zich op deze rol voor te bereiden.

Carol
De jaren ’50 in New York. Carol Aird (Cate Blanchett), een huisvrouw die middenin haar echtscheiding zit, wordt verliefd op Therese Belivet (Rooney Mara). Als haar (ex) echtgenoot dreigt om haar dochter bij haar weg te houden, moet Carol een moeilijke beslissing nemen.

The Danish Girl
Het verhaal speelt zich af in de vroege jaren 1920 in Kopenhagen en is gebaseerd op waargebeurde feiten. Artieste Gerda Wegener (Alicia Vikander) vraagt haar man Einar (Eddie Redmayne) om in te vallen als vrouwelijk model. Einar geraakt geobsedeerd door het vrouwelijk lichaam en besluit zijn leven verder te zetten als vrouw, Lili Elbe. Hiermee is hij de eerste bekende transgender in de geschiedenis. Aanvankelijk lijkt alles goed te gaan tussen Gerda en Lili, maar steeds meer komt Gerda tot het besef dat Lili niet meer de man is waarmee ze destijds is getrouwd. Deze film gaat begin januari in Nederland in première.

 

The Lady in the Van
Het waargebeurde verhaal over een man die een onverwachte band opbouwt met Miss Shepherd (Maggie Smith), een excentrieke, dakloze vrouw die in de jaren ’70 tijdelijk haar busje op de oprit van zijn huis mocht zetten. Ze blijft vijftien jaar. De film gaat eind januari in Nederland in première.

I’ll see you in my dreams
Een plotseling verlies verstoort het ordelijke leven van de 70-jarige Carol (Blythe Danner). Ze besluit zich voor het eerst in 20 jaar weer in de wereld van het daten te begeven. Ze krijgt echter te maken met twee onverwachte relaties die haar veronderstellingen over het ouder worden betwisten.

Youth
In de film Youth van Paolo Sorrentino zijn het weliswaar geen vrouwen die de hoofdrol vertolken, maar ze spelen wel een belangrijke rol in het leven van twee mannen (Harvey Keitel en Michael Caine) die terugkijken op hun leven en liefdes terwijl ze in een luxe wellnessresort in de Alpen verblijven.

Suffragette
De film vertelt het waargebeurde verhaal over de suffragettebeweging in 1912 in Groot-Brittannië, de strijd voor vrouwenrechten en vooral voor het vrouwenkiesrecht. Maud (Carey Mulligan), een fabrieksarbeidster, wordt door de politieke activiste Emmeline Pankhurst overtuigd om zich aan te sluiten bij de vrouwenbeweging. Door middel van onder andere hongerstakingen en nachtelijke brandstichting binden de vrouwen een strijd aan tegen de autoriteiten en de politieke discriminatie van de vrouwen in het algemeen.

Plaats een reactie