Het duurste hotel van Parijs

0

Voor een kamer tel je vele honderden euro’s neer, maar dan heb je wel alle weelde en zelfs een eigen ‘gouvernante’. Ik mocht een kijkje nemen in het duurste hotel van Europa.

De kleinste kamer, 40 m2, kost zo’n 750 euro maar je kunt ook de mooiste suite nemen, voor 9000 euro. Dan slaap je een stuk groter dan de meeste mensen wonen.
Bij La Reserve op de Champs Elises in Parijs is geen receptie. Als de voordeur opengaat, neemt een vriendelijk meisje je bagage aan en hangt je jas op in een kast achter een spiegelwand.
Het hele hotel lijkt zoveel mogelijk op een huis. Maar dan wel een luxe huis in namaak-Louis-zoveel. ‘Alles is van binnen tot de grond toe afgebroken en weer opgebouwd,’ vertelt de manager. ‘Alle houten lambriseringen, bewerkte plafonds, statige zuilen: nieuw’. Vol trots vertelt hij dat de onyx zuilen die in de bar het plafond steunen, te zwaar waren en van binnen moesten worden uitgehold.

duurstehotel

Er is een bar waar je meer casual kunt eten en die uitkomt op een kleine patio. Een bibliotheek vol (nep)boeken waar alleen de gasten toegang hebben, ‘al staat de president voor de deur’. Een spa met ondergronds zwembad dat geheel door gordijnen kan worden afgesloten.
Want privacy is hier een heel belangrijk iets. De eetzaal heeft vrij kleine ramen met zware gordijnpartijen ervoor, en buiten staat er een plantenbak op de vensterbank met hoog gras erin.

duurstehotel1

Niemand die ooit kan zien dat je hier bent. Alle Poetins, Mick Jaggers en Messi’s kunnen hier in stijl logeren en dineren zonder gespot te worden. En wat maakt een paar duizend euro dan uit?

www.lareserve-paris.com

 

 

Plaats een reactie