Het is toch wel ambachtelijk gemaakt?

1

Waar je ook komt en wat je ook ziet, het moet ambachtelijk zijn. Eten, drinken, mode, cosmetica, you name it… Pas als iets iets ‘ambachtelijk gemaakt’ is, telt het een beetje mee. Een  boek over ambachtelijk handwerk kon dan ook niet lang uitblijven.

Het boek HandWerk is gelukkig erg leuk. Je haalt er ongetwijfeld allerlei creatieve, maar vooral ambachtelijke ideeën uit.
Slow design en ambachtelijkheid zitten in onze moderne cultuur, waarin we steeds bewuster omgaan met materialen en vormen. Er is de laatste tijd weer veel aandacht oude ambachten en handwerk. Een nieuwe generatie talentvolle ontwerpers ontwikkelt oude technieken door. Hun vaardigheden en creaties staan in HandWerk. Het boek toont honderden ongewone, opvallende en stijlvolle handgemaakte voorwerpen van onder andere keramiek, metaal, papier en glas, bedacht door meer dan zestig vormgevers. Ook de Nederlandse ontwerpers Maartje van den Noort en Margit Seland, en de Vlaamse ontwerper Savo&Pomelina staan erbij.

HandWerk3

Het boek is opgedeeld in twee delen. Deel 1 toont de makers in alfabetische volgorde en laat daarbij een grote diversiteit aan ontwerpen zien. In deel 2 zijn de producten op materiaal gerangschikt.

HandWerk

 

HandWerk1

De auteur van HandWerk is Olivier Dupon die zijn carrière startte bij Christian Dior. Hij verbreedde zijn kennis van mode en lifestyle bij grote retailers als inkoper en productmanager voordat hij zijn eigen winkel opende in Australië. Tegenwoordig woont hij in Londen, waar hij de internationale markt nauwlettend in de gaten houdt op het gebied van design, kunst en ambachten, om nieuwe trends voor zijn projecten te gebruiken.

HandWerkcover

HandWerk
Uitgeverij Terra
320 pagina’s
ISBN: 978 90 8989 660 5
Prijs: € 29,99

Plaats een reactie