Gefascineerd door IsabELLE

0
Isabelle Huppert

De film Elle is overal te zien en haalt mooie prijzen en lovende kritieken binnen. Ik raakte vooral gefascineerd door hoofdrolspeelster Isabelle Huppert. Drieënzestig jaar, al 100 films op haar naam en niet van plan te stoppen.

Mijn vriendinnen en ik kennen Isabelle Huppert allemaal uit onze jeugd. Ze speelde in 1972 al de jongere zus van Romy Scheider in César et Rosalie en werd in één klap beroemd. Haar internationale doorbraak was in 1977 met La Dentellière, en ze speelde prachtige rollen in La Dame aux Camelias (1980), Une affaire de femmes (1988) en Madame Bovary (1991), beide met Claude Chabrol. Een groot succes was ook La Pianiste (2001) met Michael Haneke. Ze is nu 100 films verder en heeft een aantal prijzen gewonnen dat niet meer te tellen is. Bovendien -wat een mazzel – zijn haar jaren en het harde werken totaal niet aan haar af te zien.

Isabelle Huppert

In de krant The Guardian, 2016

Ergens heeft Isabelle wel iets weg van Michèle, de vrouw die in Elle van Paul Verhoeven verkracht wordt en besluit wraak te nemen. Ze heeft wel vaker rollen waarin ze een slachtoffer-achtige vrouw speelt en ze is net als Michèle een pittige tante die stevig in haar vel zit en vastbesloten is haar doelen te verwezenlijken.

isabelle huppert

In Coup de Torchon met Phippe Noiret, 1981

Isabelle heeft drie kinderen en woont in Parijs met haar man, filmmaker Ronald Chammah. Ze staat erom bekend enorm op zichzelf te zijn en houdt haar privéleven goed afgeschermd.

isabelle huppert

Violette, 1978 –  Loulou, 1980

isabelle huppert

 

La Dentelliere, 1978 – 8 Femmes, 2002

isabellehup

 

Met Gérard Depardieu, 2015  –  Bij de show van Armani, 2016

 

In ELLE van Paul Verhoeven, 2016

In Parijs heeft ze een bioscoop gekocht, Action Christine, waar haar zoon Lorenzo programmeur is. En verder werkt ze gewoon non-stop door, want Isabelle Huppert is na 100 films nog helemaal niet van plan te stoppen. Binnenkort komt er alweer een film uit: Louder dan bombs. Hier is de trailer.

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie

1 reactie

  1. Geplaatst door Henriette v.Vlerken, om Antwoorden

    Mooi interview met Paul Verhoeven voor de franse TV. Dank je dames! Heb veel van haar films gezien en zag enkele jaren geleden een toneelstuk met Isabelle Huppert tijdens het Holland Festival. Ik zat op rij 1 om haar goed te zien want ben enorme fan van haar. Ze speelde werkelijk geweldig en heeft inderdaad die franse schoonheid , iets verveelds, hautains maar zeer zeer aantrekkelijk!