Ja natuurlijk! Skincare with a conscience

0

‘We are all human and we are all kind’ – als dat toch eens waar zou zijn! Het is wel het motto van René van Willigen en Jeroen Proos, twee Nederlanders die vanuit Ierland werken aan een mooi merk: Human + Kind.

René en Jeroen delen een passie voor alles wat natuurlijk is en vanuit dit idee gingen ze op zoek naar een manier om op volledig natuurlijke basis een huidverzorgingslijn te ontwikkelen met actieve ingrediënten die de huid herstellen en huidproblemen tegengaan.

Wat zit er niet in de producten? Geen chemische bestanddelen, kleurstoffen, parabenen, parfum of additieven. Ze zijn ook niet getest op dieren. Wat krijg je dan wel? Ik probeerde de All-in-one anti-ageing crème uit. Een antirimpelcreme, die ook rond de ogen kan worden gebruikt en bovendien heel goed hydrateert. Het hoofdingrediënt is Achmella Oleracea (champagneblad), een plantje dat wordt geoogst in een gebied zonder luchtvervuiling en dat wordt gezien als een natuurlijk alternatief voor Botox (maar dan zonder het gebruik van de injectienaald). Het zorgt voor vermindering van rimpels en pigmentvlekken en het verbetert de teint.  Jojobaolie hydrateert de huid en verbetert de elasticiteit. En zo zitten er nog wat actieve natuurlijke bestanddelen in, die samen werken aan een gladder uiterlijk.

humanenkind

De crème ruikt een beetje kruidig, smeert lekker uit, trekt snel in en omdat hij in een handige pompflacon zit, is hij ook nog eens zuinig in het gebruik. Ja, ik ben tevreden en dat maakt mij dan weer wat meer human + kind!
All-in One Anti-Ageing cream, 50 ml € 29,95. Verkrijgbaar bij Ici Paris XL en de webshop Cosmania.

humanenkind1

Het product All-in-one family remedy cream behaalde onlangs tijdens de Beauty Astir Awards de tweede prijs in de categorie ‘Best Eco’. Deze crème kan worden gebruikt bij lichte huidaandoeningen en een gevoelige huid, maar ook voor kleine verbrandingen, jeuk, insectenbeten en poreuze nagels (€ 12,95).

intro beeld: Achmella Oleracea (champagneblad)

Plaats een reactie