Het mooiste circus van China

1

Het zindert rondom het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Eind juni komt het mooiste circus ter wereld naar het theater toe en de verwachtingen zijn hoog gespannen. De kaartverkoop voor Splendid is al gestart.

Geen Chinees gezelschap heeft zo’n lange traditie en zoveel prijzen op zijn naam staan als de China National Acrobatic Troupe. De groep komt in juni voor het eerst naar Nederland en zal met de voorstelling Splendid voor pure magie en spectaculaire acrobatische wonderen zorgen.
Zo is er een act waarin een ‘krijger’ een frêle ballerina aan haar handen optilt en laat landen op zijn schouders. Daar ‘hopt’ ze, ogenschijnlijk moeiteloos, op haar spitzen en maakt een arabesque. Hij kruist zijn armen hoog voor zijn borst, spant ze aan tot staal; zij loopt voet voor voet, balancerend op haar teenpunten, over zijn rechterbovenarm. Vervolgens stapt ze met haar linkerbeen over op zijn linkerbovenarm en maakt een gracieuze pirouette. Het is een adembenemende balanceeract, uitgevoerd in een zacht maanlicht.
Ballerina
Of de Silk Hanging Act, waarbij performers door de lucht dansen, hangend aan kwetsbare zijden koorden. Beeldschone poses drukken de ontmoeting uit tussen schoonheid en gevaar.

Splendid is de internationaal bejubelde productie waarmee de groep uit Beijing, na 125 andere landen te hebben bezocht, eindelijk haar Nederlandse debuut maakt. Het Zuiderstrandtheater maakt er een fantastisch feest van. De ligging in de duinen, met uitzicht op zee, helpt natuurlijk al een handje mee. En speciaal voor Splendid heeft de beroemde Haagse kok Han Ji een pop-uprestaurant geopend, Umami by Han waar hij een walking dinner serveert. Voor € 38,- bestel je dat als arrangement bij je kaarten.
Kortom, maak er een zomers dagje van en ga genieten van Splendid.

Pagodes

China National Acrobatic Troupe – Splendid
29 juni t/m 10 juli 2016
Zuiderstrandtheater Scheveningen, Houtrustweg 505, Den Haag
Theaterkassa 070 88 00 333
Of www.Zuiderstrandtheater.nl/Splendid
www.splendidcircus.nl

 

Plaats een reactie