Joël schrijft weer een pil

0

Het zijn er ontelbaar veel: liefhebbers van Joël Dicker. Ofwel, de schrijver van De waarheid over de zaak Harry Quebert, het makkelijk leesbare, spannende verhaal over Harry Quebert die verdachte was in een moordzaak. Nu heeft de Zwitserse schrijver een nieuw boek: Het boek van de Baltimores.

Beetje irritant: In Het boek van de Baltimores wordt voortdurend gehint op ‘het drama’. Bijna elk hoofdstuk eindigt met een toespeling op dat drama, als echte cliffhangers die we van tv kennen. Als het dan eenmaal zover is, kan dat drama natuurlijk alleen nog maar een sisser blijken te zijn.
Maar hoe dan ook: in dit boek kun je in elk geval je hart ophalen met moord, intriges, schuldgevoel, ruzie, leugens, zelfmoord en veel plotwendingen. Iets teveel van dat laatste zelfs, soms is het verhaal wel wat ingewikkeld.
Dat verhaal gaat over twee families Goldman: de Goldmans-uit-Baltimore en de Goldmans-uit-Montclair. Een rijke en een arme tak.
Marcus Goldman (arme tak) vertelt het verhaal en neemt je mee door zijn familiegeschiedenis, die verhaalt over geld, een stadion en alle intriges die uiteindelijk met het fortuin te maken hebben.
Wel een lekker boek om vroeg mee onder de wol te kruipen.

cover_edited-1

Het boek van de Baltimores – Joël Dicker
480 pagina’s De Bezige Bij
€ 19,90, o.a. op www.bol.com.

 

 

Plaats een reactie

1 reactie

  1. Geplaatst door Heleen, om Antwoorden

    Pia, zo’n goed goed verslag gaat dat van mij natuurlijk niet worden.
    Ik ben eraan bezig en hoop het volgende week te sturen.
    Hartelijke groet,
    Heleen