Kuurtje met kleine flesjes

0

Het duurde echt een tijdje voordat ik doorhad hoe de producten van cosmeticamerk Medik8 werken. Het is allemaal best ingewikkeld. Maar toen ik een en ander snapte, kwam de vaart erin en volgde ik enkele maanden met succes hun antirimpelprogramma.

De missie van Medik8 is duidelijk: de producten zijn bedoeld voor een gevoelige huid, ze mogen die huid niet belasten en ze zijn ‘groen’. ‘Skincare Biotechnology’, noemen ze het zelf en dat klopt, want de producten zien er heel high tech uit en veel ervan zitten in kleine druppelflesjes die uit een apotheek lijken te komen.
Overigens levert Medik8 alleen aan de huid-beroepsgroep, zoals dermatologen, geselecteerde salons en huidtherapeuten. Moet ook wel, want er zitten dingen bij als ‘Light Amplifier’, ‘BetaGel’ of ‘CE-Tetra’. Dan is wat professionele begeleiding wel handig.

medik flesjes

Druppelsgewijs
Ik probeerde de Retinol-serie, die is ontwikkeld tegen huidveroudering en die rimpels, kraaienpootjes en pigmentvlekjes moet laten vervagen.
Elke avond maak ik mijn huid eerst schoon met oneCleanse, een reinigende mousse op basis van rozemarijn en antioxidanten. Lekker makkelijk in gebruik: het schuim inmasseren, afspoelen, klaar.
Dan komen de apothekersflesjes Retinol (vitamine A), de meest bekende en effectieve werkstof tegen rimpels. Eerst gebruikte ik ’s avonds een paar druppels Retinol 3TR: een vitamine A-serum met 0.3% retinol. Na een aantal weken stapte ik over op Retinol 6TR: de dubbele dosis. Zo kon mijn huid aan het pittige vitamine A wennen. ’s Morgens kreeg mijn huid een paar druppels C-Tetra: een serum bomvol huidbeschermende antioxidanten. Ik deed daar wat crème over omdat ik dat prettig vind.

Prikjes gehad?
Het eerste wat ik merkte is dat mijn poriën wat kleiner, strakker, zijn geworden. Na twee maanden vraagt iemand of ik misschien wat aan mijn gezicht heb laten doen? Nou nee, haha, maar ‘de rimpeltjes om mijn mond zijn zoveel minder?’ Goed om te horen!
Ik schakel intussen over op stap 3: Retinol 10TR. Daar zit 1% pure vitamine A in, dus die is het meest effectief nu ik mijn huid erop heb voorbereid.
Ik ga er nog even mee door tot het tubetje leeg is. Maar eigenlijk ben ik nu al heel tevreden: beslist minder scherpe rimpels, een egale teint en een huid waar op mijn 64ste zelfs weer een zachte glans op zit. Bravo Medik8!

Kijk voor meer informatie op www.medik8.nl.
Medik collectie

 

Plaats een reactie