LOL!

0

Lachen is gezond, dat weten we allemaal sinds er een meneer lachmeditaties kwam promoten. Maar waarom eigenlijk? Als je leest wat er in je lichaam gebeurt bij een lekkere lachbui, ga je vast vaker op feestjes bij de moppentappers zitten. En in Amsterdam kun je zelfs een lachroute lopen.

Zorg elke dag voor een bulderende schaterlach of voor een aanhoudende giechel.
Voor je emotionele gezondheid. Alle drie de feel-good hormonen, dopamine, serotonine, en endorfinen komen vrij als je lacht. Meteen wordt je stemming beter en worden stress en pijn minder. Een goede manier dus om je dag op te vrolijken. Lachen is trouwens ook besmettelijk, dus steek je vrienden aan en profiteer er met z’n allen van.
Voor een aantrekkelijk uiterlijk. Dat is wel logisch: wie lacht, is aantrekkelijker dan wie met een sip gezicht rondloopt. Geef je niet ook zomaar weleens een grijns of een knipoog aan iemand met een stralende lach? Onderzoek wijst het ook uit: vrouwen vinden mannen met humor aantrekkelijk en omgekeerd vallen de heren op vrouwen die om hun grappen lachen. Trouwens, met een flinke lachbui train je ook je buikspieren.
Voor minder stress. Een beetje giebelen ontspant je lichaam al en vermindert de stresshormonen in je lichaam. Lachen versterkt bovendien je immuunsysteem – een extra reden om elke dag voor een lachbui te zorgen!
Voor je ademhaling. Tijdens het lachen vullen je longen zich optimaal met verse lucht en adem je dieper. Dat is een puike stretchoefening voor je longen en het pept je systeem lekker op. Geen tijd voor een yogaklasje? Neem in plaats daarvan een lachbui.

Gierende pret in Amsterdam
Op de geweldig leuke website Amsterdaminside, die bol staat van originele wandel/fietsroutes, staat ook een slappelachroute. Je begint in de Lachclub (Potgieterstraat 34) waar je aan het lachen wordt gebracht door allerlei lichaamsoefeningen. Helemaal vrolijk ga je door naar Toomler (Breitnerstraat 2) waar je echt je buikspieren traint vanwege de (bekende en onbekende) cabaretiers die hier optreden. Van tevoren is niet bekend wie wanneer optreedt, maar je kunt zomaar Theo Maassen, Daniël Arends, Peter Pannekoek of Martijn Koning tegenkomen. Laatste stop is Café Sappho (Vijzelstraat 103) waar je heerlijk dubbel kunt liggen bij een uiteenlopend programma, open mic tot stand-up. Glaasje Prosecco erbij, gezellig!.

Check http://amsterdaminside.nl/humoristische-route-een-dagje-de-slappe-lach/ voor alle details.

 

 

 

 

Plaats een reactie