Met glans!

0

Honderd slagen borstelen per dag? Gelukkig hoef ik dat sinds mijn kindertijd niet meer. Maar mijn haar ziet er wel glanzender uit als ik het elke dag even borstel. Met een goede borstel natuurlijk.

Je haren borstelen is een goed idee. Het gaat ervan glanzen, je reinigt haar en hoofdhuid van stof, dode huidcellen en loszittende haren, je stimuleert er de bloedcirculatie op je hoofdhuid mee. En tot slot: borstelen verdeelt het talg over het haar, waardoor het zachter en glanzender wordt en de hoofdhuid minder vet.
Die 100 slagen van vroeger zijn echt helemaal niet nodig. Een minuut is meestal genoeg; hoe langer het haar, hoe langer je borstelt.
Borstel zeker niet te hard, haal eerst klitten weg met een kam en borstel je haar nooit als het nat is.

En welke borstel dan?
Ze zijn er in allerlei maten en soorten.
– Met een brede, platte borstel kun je de meeste haartypen ontwarren en verzachten.
– Met ronde borstels kun je stylen en krullen.
– Voor fijn en dun haar is een dunnere borstel met zachte haren het meest geschikt.
– Een borstel met natuurhaar is zacht en geeft een glanzende, gladde afwerking.
– Borstels met nylon haren werken goed om je haar te ontwarren, maar kunnen trekken en worden dus alleen aangeraden voor mensen met dik haar. Soms is een mix van natuurlijke en nylon haren het beste.
– Een rubberen kussen op de borstel zorgt ervoor dat de borstelharen geen druk uitoefenen op je hoofd.

Beukenhout
Marlies Möller maakt heerlijke haarverzorgingsspullen en ook erg goede borstels. De New Classic Brush ligt prettig in de hand en is geschikt voor het föhnen van lang haar en gladde kapsels. De zachte kunststofnoppen garanderen een zachte massage van de hoofdhuid. Gemaakt van beukenhout met een beschermlaag van was. De Travel New Classic-borstel is een verkleinde uitvoering voor op reis, € 42,50 o.a. bij Douglas.
Marlies Moller

Vijf keer rond
The Round Brush Collection van The Insiders zijn gemaakt van mahoniehout en hebben een lichtgewicht kurken handgreep waardoor ze heel comfortabel in de hand liggen. Dankzij de combinatie van natuurlijke borstelharen (van everzwijn) met een speciale nylonvezel, borstel je zelfs het meest weerbarstige haar makkelijk van wortel tot punt. Er zijn vijf borstels, van 35 mm doorsnede tot een dikke van 65 mm om weerbarstig haar moeiteloos re temmen. (€ 36,30). www.insidershair.com.
Round Brush

Zwijnenhaar
De meest bekende classic is de Mason Pearson borstel, gemaakt van puur zwijnenhaar en met een zachtrood, rubberen kussen dat de hoofdhuid ontziet. Model Pocket Bristle is het ideale model voor fijn tot normaal haar.
De Pocket Bristle & Nylon borstel is gemaakt van zwijnenhaar met nylon, die is wat steviger en goed voor normaal tot dik haar. O.a. op www.haarshop.nl. vanaf € 62,95.
Mason-Pearson-borste

Lichtgewicht
Deze lekkere lichtgewicht borstel heeft Aveda om de hoofdhuid te behandelen en het haar te ontwarren: de lange haren stimuleren en masseren de hoofdhuid. De borstel zorgt ervoor dat het haar en de hoofdhuid minder worden belast tijdens het föhnen en stylen. Ideaal voor een ontspannende hoofdhuidmassage. www.aveda.nl, € 27,50.
aveda

Sensitive
Visagist Tom Sebastian maakte voor Zenner zeven verschillende borstels, waaronder de Luscious Sensitive Brush, die geen haren heeft maar zachte lusjes. Dat maakt deze borstel perfect voor wie dun, pluizig haar heeft, een gevoelige hoofdhuid of extensions. € 6,99 via www.zenner.nl.
Tom Zenner

 

Klitten

Of je nu krullend, fijn, dik of steil haar hebt, De Wet Brush glijdt moeiteloos door elk type haar. De flexibiliteit van de borstelharen en de ‘softtips’ zorgen ervoor dat het uitkammen van klitten pijnloos verloopt en het borstelen prettig aanvoelt. Nog een voordeel: de borstel werkt ook prima bij extentions en pruiken € 13,50 via www.worldofbeauty.nl en luxe drogisterijen.

 

wetbrush_edited-1

Plaats een reactie

1 reactie

  1. Geplaatst door Karen, om Antwoorden

    En nog een aanrader: de Rock ’n Ruddle, het goedkopere zusje van de Mason Pearson met allerlei leuke printjes. € 37,95 o.a. bij Peetoom.
    Groet!