Moderne kunst in Amsterdam

0

In het nieuwe jaar snel weer genieten van moderne kunst? Eind deze maand is de aftrap van de beurs Unfair, die zijn derde editie gaat beleven.

Unfair Amsterdam is bedacht door drie kunstenaars: Peter van der Es, Adam Nillissen en Boris de Beijer. In 2012 ontwikkelden zij vanwege het verslechterende kunstklimaat hun eigen commerciële podium. Sindsdien is er een jaarlijkse kunstbeurs zoals ze die zelf het liefst hebben: de kunstenaars selecteren en presenteren het aanbod zelf. Ook werken ze mee aan de opbouw van de beurs en verzorgen ze de presentatie van hun werk. Unfair Amsterdam berekent geen standhuur of commissie over verkoop.
De bezoekers krijgen met deze beurs een mooi overzicht van het hedendaagse kunstaanbod en kunnen een nieuwe generatie kunstenaars ontmoeten en persoonlijke contacten leggen.
De beurs Unfair opent pas op 30 maart. Maar de aftrap is al op donderdag 21 januari. Dan beginnen bij Christie’s de kijkdagen voor een benefietveiling. Op maandag 25 januari wordt er geveild. De opbrengst van deze veiling is bestemd voor de realisatie van de beurs, die wordt gehouden van 30 maart t/m 3 april in de Zuiveringshal op het Westergasterrein.

Unfair Amsterdam
Christie’s kijkdagen: donderdag 21 t/m maandag 25 januari 2016, Cornelis Schuytstraat 57, 1071 JG Amsterdam
Beurs: woensdag 30 maart t/m zondag 3 april 2016, Zuiveringshal, Westergasfabriek, Pazzanistraat 37, 1014 DB Amsterdam

www.unfairamsterdam.nl

Adam Nillissen.No experience needed, just your love for the prophet.(2014).Powder-coated steel. Brazilian mahogany.200 X 50X 60

Adam Nelissen, No experience needed (2014)

Grote foto: Janine van Oene, Sunset Harbour (2015)

Plaats een reactie