Mooie voornemens

1

Laat ik beginnen met iedereen een goed, gezond en gelukkig 2015 toe te wensen! De meeste van mijn goede voornemens voor het komend jaar houd ik liever voor mij. De naaste omgeving komt er vanzelf wel achter wat daarvan terecht komt. Wat ik wel wil delen zijn mijn goede voornemens wat betreft een MOOI nieuw jaar.

 

Uiterlijke verzorging dus, van die acties die er vaak bij inschieten. Een maskertje, handen en voeten, het winterlijf. We gaan alles eens even flink aanpakken. Hierbij mijn ‘top tot teen’ beauty must lijstje.

Lancaster masker

Er gaat een masker overheen

Zelden neem ik de tijd voor een gezichtsmasker, dat schiet er vaak bij in. Ik wacht meestal tot ik weer naar de schoonheidsspecialiste ben. Dit jaar niet, ik ga het doen! Juist in de winter is een masker onmisbaar. De huid is vaak droger en gevoeliger en een voedend masker kan dan direct hulp bieden. Lancaster heeft een masker ontwikkelt dat als nachtcrème kan worden gebruikt of als gewoon masker. Complete Anti-Aging Mask-Cream werkt gedurende de hele nacht en wordt inplaats van een nachtcrème aangebracht. De actieve werkstoffen in de crème stimuleren de celvernieuwing en bestrijden rimpels en pigmentvlekken. Maar je kan het natuurlijk ook in een dikkere laag, kortstondig, als masker aanbrengen ( 50 ml € 68,83).

Madara peel mask

Dode huidcellen worden opgeruimd

Weg met dode huidcellen en verstopte poriën. We beginnen opnieuw met een schone, stralende huid. Nog niet zo bekend is het merk Mádara, opgericht door vier Letse vrouwen met een passie voor organische producten. Het AHA Peel Mask van dit merk is op basis van natuurlijke fruitzuren en vitamine C uit kweepeer, melkzuur en vlierbloesem. Het reinigt de huid grondig en verwijdert dode huidcellen waardoor werkzame stoffen dieper in de huid kunnen dringen. Dit masker is vooral geschikt voor een doffe, vermoeide huid of oudere huid. Voor een overgevoelige, kwetsbare huid is deze peeling niet geschikt ( 60 ml € 23,50).

philosophy handcreme

Handen worden ineen gewreven

Tja, en daar hebben we de handen. Vanaf nu gaan die ook wekelijks in de crème. Bijvoorbeeld met de Hands of Hope van Philosophy. Een handcrème die rijk is aan shea butter, zoete amandel-, rijst-, zemelen en zonnebloemolie. Die voeden de huid en de nagelriemen, terwijl het hyaluronzuur voor hydratering zorgt (30 ml € 9,95).

 

Goldwell

Haar wordt aangepakt

Niet alleen wassen, conditioner en föhnen. We gaan het haar ook nieuw leven inblazen met een haarmasker.

Goldwell heeft een Kerasilk Deep Smoothing Mask waarmee droog, weerbarstig, of beschadigd haar effectief bestreden wordt. De rijke, romige formule bevat een hoge concentratie keratine en zijde proteïne, het herstelt de structuur van het haar, zorgt ervoor dat het weer ‘handelbaar’ is en ze beloven dat je haar na gebruik weer zijdezacht aanvoelt (150 ml € 23,90).

 

Vichy-ideal-baume-visual600

Het lichaam wordt gebalsemd

Droog, droog en nog eens droog, daar moet hard aan worden gewerkt. Ditmaal met de Ideal Body Balsem van Vichy. Een balsem dat bestaat uit een concentratie van LHA, hyaluronzuur en 10 specifieke oliën, die tezamen zorgen voor een intensieve hydratatie. De textuur lijkt een beetje op stevige boter, maar als je het op de huid smeert verandert het als bij toverslag in een heerlijke wegsmeltende crème. Het trekt snel in de huid, voelt niet vet aan, ruikt aangenaam fris en bloemig en het heeft een langdurige voedende werking (200 ml € 19,95).

eeltsokken

En tenslotte de voeten

Een regelmatig(er) bezoek aan de pedicure is beslist een voornemen, maar tussendoor een uurtje op de bank met een boek en met die sokken ga ik ook doen. We hebben er al eerder over geschreven, de eeltsokken van het Kruidvat. De plastic (zak)sokken, gevuld met een gel schuif je over je voeten en je plakt ze dicht. Wel een paar echte sokken hier overheen aantrekken, anders gaat het lekken! Je houdt ze een uur aan, spoelt je voeten af en dan maar afwachten. Dat duurt wel even, want pas na ruim een week vallen de vellen er ruimschoots vanaf (€ 8,99).

 

Plaats een reactie