Natuurlijk lekker bakken

1

Verantwoord snoepen. Het kan, als je het lekkers zelf maakt. Want van de supermarkt moet je het niet hebben, zoals onlangs in een uitzending van Kassa bleek. We eten veel te veel suiker, die verborgen zit in heel veel producten. Met het boek Natuurlijk Lekker Bakken zet je  pure, verse, biologische en natuurlijke lekkernijen op tafel.

In Natuurlijk Lekker Bakken staan natuurlijke varianten op klassiekers als marsepeingebakjes, slagroomtaart, stroopwafels en brownies, en ook hartige lekkernijen als pizza’s. Dankzij de duidelijke uitleg en de 400 toegankelijke recepten kun je direct aan de slag.

Taart
Denk je aan feest, dan denk je aan taart. Alleen zitten taarten die je in de winkel koopt bomvol suiker. Maak maar eens een taart zonder hulpstoffen om ze er perfect uit te laten zien. De smaak is heerlijk en hij ziet er ook mooi uit.

fruittaart1

Fruitcaketaart
Een lekkere snel-klaar cake-taart

  • 100 g melenmix*
  • 100 g amandelmeel
  • 50 g gierst
  • 50 g amarant
  • 2 bananen in stukjes
  • 2 eieren
  • 1 eetl steviapoeder
  • 5 eetl kokosolie
  • 1 eetl kaneel
  • ½ eetl vanille
  • 1 theel baking soda
  • Appelazijn
  • 1 kopje geweekte rozijnen

Topping

  • Diverse soorten (diepvries)fruit
  • Steviapoeder

* auteur Monique van der Vloed bedacht zelf de ‘melenmix’. Ze verdeelde glutenvrije meelsoorten die ze in huis had gelijkmatig per kopje, mengde alles goed door elkaar en deed het in een grote pot. Achterin haar boek staat een volledige omschrijving over het gebruik van ‘melenmix’.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de kokosolie, suiker, kaneel, vanille en de banaan romig. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze erdoor. Voeg het meel, de gierst en de amarant toe en klop dit erdoor.Voeg de rozijnen toe en klop ze erdoor. Voeg de baking soda toe en schenk hierop wat azijn. Roer het er direct door en stort het beslag in de vorm.
Beleg het in rijtjes met verschillende soorten fruit.
Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 40 minuten en bestrooi hem daarna met steviapoeder.

natuurlijklekkerbakkenboek

Auteur Monique van der Vloed is een voedingsdeskundige met een passie voor gezond eten. In dit bakboek gaat ze terug naar de basis: puur en gezond genieten van baksels met alleen natuurlijke ingrediënten. Er staan zowel hartige als zoete taarten in, koekjes en ander heerlijks, zoals het bedoeld is. Ook vind je de natuurlijke recepten van klassiekers als marsepeingebakjes, slagroomtaart, stroopwafels, soesjes, brownies en pizza.
Liever iets nieuws proberen? Ook tal van bijzondere recepten, zoals cornettoijsjeskoekjes, Keltisch zeezoutmuffins, stoofpeertjescupcakes en bonenbrood staan in het boek. Of tips hoe je natuurlijke kleurstoffen, banketbakkersroom en glazuur maakt. Kortom, dankzij de duidelijke uitleg van de auteur en de 400 recepten kun je aan de slag met gezonde lekkernijen. In de recepten is gebruik gemaakt van natuurlijke, biologische, pure en verse ingrediënten. Ze zijn vrij van gluten, suiker, lactose en kunstmatige ingrediënten.

Natuurlijk Lekker Bakken, Van Duuren Media
ISBN 9789059407909

Dit bericht is eerder verschenen op rubriek.nl/eco

 

 

Plaats een reactie