Onverwachte combinaties

6

Hotelier-in-ruste Peter Schoenmaker heeft weer wat recepten bedacht. Door de combinatie van ingrediënten, zoals bietjes met champignons en inktvis met venkel, serveer je zeker iets bijzonders.

Linzen, bietjes, champignons en mozzarella
2 personen

Spoel 200 gr linzen af en week ze een uur. Kook 2 bietjes gaar.

Maak een dressing van 2 el Dyon mosterd, 1 el citroensap en 30 cl sherryazijn. Voeg al kloppend beetje voor beetje 70 cl sesamolie toe. Breng de dressing op smaak met 2 tl geraspte verse gember, 2 geperste teentjes knoflook, 1 el Kikkoman sojasaus en 1 el suiker (alles op kamertemperatuur).

Giet na een uur de linzen af. Snijd 1 grote of 2 kleine uien fijn en fruit die met 2 geperste tenen knoflook in een beetje olie. Voeg de linzen en 2 laurierblaadjes toe en voeg water toe tot alles net bedekt is. Kook ongeveer 25 minuten.

Snijd de bietjes in partjes en een bol buffelmozzarella in stukken. Snijd acht champignons in dikke plakken en bak ze snel bruin zodat ze niet slap worden.

Maak met alles twee borden op, giet de dressing erover en garneer met rucola en koriander.

 Inspiratie uit The Modern Vegetarian van Maria Elias.

 

Inktvis met venkel
2 personen

Maak een inktvis schoon. Filmpjes genoeg op YouTube en anders vraag je het de visboer. Snijd de tentakels fijn en maak sneetjes in de zak.

Snijd een venkel in parten en grill die met wat steranijs en korianderzaad in een ribbelpan. Schep alles op een bord, doe er wat olijfolie, citroensap en gescheurde munt over en laat een uur marineren.

Grill dan de inktvis een minuut of zes. Giet de inhoud van het bord erbij om op te warmen en serveer.

 

Zie ook: www.peterschoenmaker.nl

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie