Oudjes voeren campagne!

0

Laatst kreeg de eigenaresse van een modellenbureau op  tv de vraag wat zij vond van al die oudere modellen in diverse campagnes. ‘Nou, ik hoop dat die trend gauw overgaat’, zei ze. Nou, ik hoop dat zij heel oud wordt en daar veel plezier aan beleeft. Net als al deze oudere modellen.

Voor mij hoeven er heus niet alleen maar ouderen in campagnes van respectabele merken te zitten, maar zo af en toe is het heel verfrissend om een goed uitziende 60-plusser in de limelights te zien. Het is inderdaad waar, modellen, actrices, schrijfsters en zangeressen worden steeds vaker uit de oude doos gehaald. Kijk maar.

 

jonimitchell

Yves Saint Laurent komt op de proppen met ‘folk music’ legende Joni Mitchell (71) voor de YSL Music Project Campaign. Ze tokkelt op haar gitaar, gekleed in een tuniek en leren cape uit de folk-collectie van het couturehuis.

didion

Schrijfster Joan Didion (80) geeft acte de presence in een campagne van Céline, gekleed in een zwart shirt met daarbij een groot goudkleurige amulet en fikse zwarte zonnebril. De foto is bij haar thuis gemaakt door Juergen Teller. De Celine-winkel is  bij haar om de hoek; Joan is een fan van Céline en ze bezit zelfs enkele items, maar is nog nooit naar een show van dit modehuis geweest.

daphne selfe

Het oudste nog actieve topmodel van Engeland is Daphne Selfe (86). Decennia lang sierde deze dame de pagina’s van Vogue, Bazaar en Vanity Fair met haar ranke verschijning. Onlangs was zij weer te zien in een campagne voor ‘Dare to Wear’, nog net zo slank, maar wel met lang zilvergrijs haar en rimpels in haar fijne gezicht.

twiggy

Wie wilde er in de ‘swinging sixties’ niet net zo uitzien als Twiggy? Ook deze dame heeft inmiddels de pensioengerechtige leeftijd bereikt. Onlangs tekende zij een contract bij L’Oréal als ambassadrice van hun Professionele Salon Lijn.

iris apfel

Inmiddels is Iris Apfel ook een gevierd model aan het worden. In de nieuwe campagne van Kate Spate zien we de excentrieke 93-jarige verzamelaarster van alles wat los en vast zit naast de jonge Victoria’s Secret Angel Karlie Kloss.

dolceengabbana

Voor hun voorjaarscampagne 2015 boekten Dolce & Gabbana drie grootmoeders, gekleed in kanten mantilla’s, met goudkleurige tiara’s in het haar en fraai geborduurde tasjes in hun oude handjes. Als ware het een ode aan de Siciliaanse afkomst van dit designerduo.

 

Plaats een reactie