Dertig jaar mode in de Kunsthal

0

De Kunsthal Rotterdam heeft een wereldpremière: vanaf 10 september is er A Different History of Fashion te zien, een groot retrospectief gewijd aan de beroemde fotograaf Peter Lindbergh.

Dertig jaar modefotografie kun je in de Kunsthal maar liefst achter elkaar bekijken. A Different History of Fashion toont foto’s die Lindbergh maakte van creaties van 25 couturiers uit verschillende tijdperken. Er wordt persoonlijk commentaar op de beelden gegeven, er zijn originele stukken uit de haute couture-collecties te zien, naast nooit eerder getoond materiaal.

peterlindbergh

Sommige foto’s werden gepubliceerd in magazines, andere zijn nooit getoond geweest. Door het oog van de ontwerpers en samenwerkingspartners van de fotograaf, vertelt de tentoonstelling het verhaal van de hedendaagse mode aan de hand van werken van een generatie invloedrijke fotografen, ontwerpers en kunstenaars. Peter Lindbergh werkt voor de meest prestigieuze modetijdschriften zoals Harper’s Bazaar, Vogue, The Face en W. Met zijn romantische visie op de modellen die hij fotografeert, ontdaan van make-up, onthult hij hun natuurlijke schoonheid en authenticiteit en werpt hij  een nieuwe blik op vrouwen. Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington en Tatjana Patitz komen voor het eerst samen in Lindbergh’s beroemde Britse Vogue-cover van januari 1990, die het begin van het tijdperk van de topmodellen markeert.

peterlindbergh1

Er zijn 250 foto’s te zien, naast couturecreaties van verschillende modeontwerpers, polaroids, achter-de-schermen filmfragmenten met Kate Moss en video-interviews met onder anderen Nicole Kidman, Cindy Crawford en Nederlands modellen Lara Stone en Mika. Genoeg voor een interessant dagje Rotterdam!
De tentoonstelling is samengesteld door curator Loriot en Peter Lindbergh en gaat in 2017 een internationale tour maken. Tegelijk met de tentoonstelling komt het boek A Different History of Fashion uit.

peterlindbergh2

Kunsthal Rotterdam
Museumpark, Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam

www.kunsthal.nl

 

Plaats een reactie