Pluk ’t zelf

1

Verser kan niet: je bloemen zelf plukken. Voor een paar euro heb je een vaas vol, dankzij de pluktuinen die door het hele land te vinden zijn.

Het is leuk om naar een pluktuin te gaan. Je krijgt een snoeischaar mee en gaat het terrein op, waar de bloemen staan te wuiven. Pluk je boeket en reken af: het aantal bloemen bepaalt de prijs. Soms hoef je het geld alleen maar in een bakje te stoppen. Er is zelfs een website die een overzicht van alle tuinen geeft: www.pluktuinen.nl. Maar we hebben er ook een paar voor je geselecteerd.

De Buytenhof
Leerbedrijf de Buytenhof in Rhoon heeft een zee aan bloemen op haar terrein. In augustus kun je er trouwens ook appels plukken. Je kunt er ook nog iets eten en drinken in de theeschenkerij.
www.debuytenhof.nl.

De Zomerbloemenpluktuin
In de Zomerbloemenpluktuin in Nes aan de Amstel kun je plukken (7,50 per boeket) maar ook allerlei activiteiten doen, al dan niet met kinderen. Geniet bijvoorbeeld van een bloemenbrunch: een heerlijke brunch midden in de pluktuin. Momenteel staan de zonnebloemen klaar voor de schaar.
www.zomerbloemenpluktuin.nl

ST ANIJSHOEK klein

Dahlia’s in Heemstede
Maar liefst 250 soorten dahlia’s zijn er te zien in de prachtig gelegen pluktuin Geerlings in Heemstede. Van haf augustis tot eind oktober is de tuin open om zelf dahlia-boeketten te plukken. In één kleur of juist bont: een prachtig gezicht.
www.geerlings-dahlia.nl.

Noordwijk Buiten
Kwekerij en Theedrinkerij Noordwijk Buiten heeft zich ‘in een rolkas die niet meer rolt’ gespecialiseerd in smakelijke planten, bloemen en vruchten, theekruiden, knollen, uien en (zee)groenten. Die je er tegen een bescheiden vergoeding zelf kunt plukken, van Delphiniums en Calla’s, tot en met hippe gojibessen toe.
www.noordwijkbuiten.nl

lavendeltuin_02
De lavendeltuin
De lavendel wandeltuin in Stroe is meer dan 5000 m2 groot. De geur is er overweldigend. Heel veel soorten lavendel staan hier bij elkaar en het is heerlijk om er doorheen te wandelen. Tot eind september is een bezoek het mooist. Het bedrijf in Stroe heeft ook een prachtige bloementuin waar u met de snoeischaar aan de slag kunt. Er is ook nog een theeschenkerij.
www.lavendelboerderij.com

ST ANIJSHOEK klein
Bessen en bloemen
Op het terrein van pluktuin en theeschenkerij Sint-Anthonijshoek in Koudekerke (Walcheren) wordt al sinds 1827 moois en lekkers gekweekt. En meer: er is een B&B en een theeschenkerij. Bloemen plukken kan vanaf mei, en je kunt ook met een mandje aan de slag om klein fruit als frambozen en rode bessen te plukken. www.sint-anthonijshoek.nl

 

 

 

 

Plaats een reactie

2 reacties

  1. Geplaatst door MisjaB, om Antwoorden

    Wat een leuk idee, ik ga vandaag of morgen dahlia’s plukken in Heemstede!

    • Geplaatst door Pia van Boven, om Antwoorden

      Ja, dat is ook echt een leuke tuin, met alle kleuren door elkaar.