Rozengeur en een mooie huid

0

Het lijkt wel alsof het voorjaar op haar hoogtepunt is, zoveel crèmes en eaux de toilette zijn voorzien van een rozengeur. Overal bloeit die op, genieten!  

Pure rozengeuren
– Aan de flacon kun je al zien dat deze eau de parfum afkomstig is van ‘glashuis’ Lalique. De geur draait helemaal om de pioenroos, gecombineerd met andere bloemen. Je ruikt er ook wat dauw in en lelietjes-van-dalen. Amethyst Éclat eau de parfum spray, vanaf 30ml (€ 54,-), Perfumed Body Cream in pot 200ml (€ 66,-) en Perfumed Body Lotion tube 150ml (€ 32,-).
– Estée Lauder brengt Modern Muse Eau de Rouge, een bloemig rozenparfum dat een lichtere variant is van het al bestaande Le Rouge. Modern Muse heeft een hart van dauwachtige rozen en akkoorden van fruit en frisse bloemen (vanaf 30 ml € 54,-).
– Emozione heet het nieuwe eau de parfum van Salvatore Ferragamo. Zoete bloemen zijn gecombineerd met een vleugje hout en chypre. In het hart Bulgaarse- en pioenrozen (vanaf 30 ml, € 58,-, alleen bij Douglas).

rozen1

Rozen in tube en pot
Rozen ruiken niet alleen heerlijk, ze hebben ook verzorgende eigenschappen.
– Romantic Roses van Dr. Van der Hoog is een heerlijk ontspannend en verzorgend gezichtsmasker, met de werking van drie verschillende rozen. € 2,29.
– Van het Nederlandse merk Marie Stella Maris is er bodylotion (€ 24,-) en Body Butter (€ 44,-) met de naam Rose Promesse en de geur van wilde rozen.
– De serie Wilde Rozen van Weleda is 100% natuurlijk en bevat als belangrijke ingrediënten rozenbottelpitolie en de geur van de Damascusroos. Er is douchecrème en bodylotion. Vanaf € 7,99.

rozen2

– Lancôme zet de roos in als bijzondere helper voor de huid: rozen blijken sterk regenererende eigenschappen te hebben. Ze zijn dan ook verwerkt in Absolue Precious Cells Revitalizing Care Silky Cream dat veroudering moet vertragen (verkrijgbaar vanaf 1 maart, 50 ml, € 190,-).
– Aurelia is de naam van een nieuw, Engels en 100% biologisch merk. Cell Revitalise Rose Mask (60 ml, € 86,-) verwent de huid en laat een doffe, vochtarme huid weer stralen. www.cosmania.nl.

 

Rozen zonder doornen
Een serene rozengeur die door je kamer zweemt… dat krijg je net zo makkelijk met geurkaarsen. Speciaal rondom Valentijn zijn er twee uitgebracht, in gelimiteerde oplage.
– Byredo brengt Loose Lips Candle, die geurt naar het legendarische ‘lipstick’ akkoord van rozenblaadjes en viooltjes,  €55,- (240 gr).
Van Diptyque is er Rosaviola, met hetzelfde lipstick-akkoord (rozen en viooltjes, aangevuld met leer, € 30,- (70 uur).
Allebei via Skins, www.skinscosmetics.nl.
kaarsen

 

Engelse roos
Vanaf 8 maart ligt er in The Body Shop een flink uitgebreide collectie producten met de naam British Rose. Logisch dat het land met de mooiste rozen van de wereld daar eens wat mee doet!
British Rose bestaat uit badproducten, handcrème en scrub, eau de toilette en zelfs make-up, allemaal op basis van speciaal voor The Body Shop gekweekte rozen die met de hand worden geplukt en in bergwater worden geweekt.
Prijzen tussen € 3,50,- en € 19,-, www.thebodyshop.nl

 

rozen5

 

Plaats een reactie