De zusjes de Bruin

0

Het is de zomer van 1975. Nicholas Nixon bezoekt de familie van zijn vrouw en min of meer uit verveling vraagt hij haar en haar drie zussen om voor hem te poseren. Gewoon in de achtertuin en in de kleding die ze op dat moment aanhebben. Wat hij niet had kunnen vermoeden, was dat dit een project van jaren zou worden en dat de zwart-wit beelden van the Brown Sisters de hele wereld over zouden gaan.

Een jaar later tijdens het afstuderen van een van de zusters vraagt hij hen om opnieuw voor hem te poseren en dezelfde posities in te nemen. Na het bekijken van de foto’s komt hij op het idee om dit jaarlijks te herhalen. En dat is inmiddels 40 maal gebeurd. Heather, Mimi, Bebe en Laurie, elk jaar een jaartje ouder, soms met verdriet in de ogen, dan weer vol levenslust, de huid zakt, de rimpels komen, het lijf wordt wat zwaarder, maar de band met elkaar blijft innig en dat is wat mij toch echt het meest ontroerd.

thebrownsisters

1975 New Canaan Conn. – 2014, Wellfleet, Mass.

schermafbeelding-2016-09-15-om-17-03-00

1978, Harwich Port, Mass.- 1995, Marblehead, Mass.

thebrownsisters2

1982, Ipswich, Mass. – 2011, Truro, Mass.

All photographs by Nicholas Nixon/Fraenkel Gallery, San Francisco and Pace/MacGill Gallery, New York

Plaats een reactie

1 reactie

  1. Geplaatst door Henriette v.Vlerken, om Antwoorden

    Mooi filmpje, wel confronterend dat ouder worden maar we ontkomen er allemaal niet aan en met lieve zusjes is het goed te doen