Verhalen in het Paleis

0

Op Paleis Soestdijk is er in de de kerstvakantie een hoop te beleven. Twaalf dagen lang staan paleis en tuin in het teken van ‘verhalen’. Leuk voor alle leeftijden.

Elke dag zijn er in het Paleis op drie locaties korte optredens, zoals bijzondere vertellingen, monologen of sfeervolle muziekoptredens. Ook zijn er vertellingen over de voormalige bewoners van het paleis door professionele ‘storytellers’, ondersteund door projecties en lichtkunst. De verhalen gaan over de voormalige bewoners van Paleis Soestdijk, waarbij feiten en fantasie de geschiedenis invullen. Iedereen kan een rondtocht maken door het paleis en kiezen bij welke verhalen ze willen blijven luisteren. In het souterrain is er speciaal voor kinderen een video-mappingprogramma ontwikkeld. Op allerlei manieren worden de vroegere bewoners van het paleis daar op fantastische wijze tot leven gewekt. Zo wordt het Verhalenfestival een experience in woord en beeld.

De kracht van verhalen
De kracht van woorden wordt tegenwoordig wel eens onderschat. Er zijn in Nederland momenteel nog geen dertig mensen die zich professioneel met de ‘Kunst van het Vertellen’ bezighouden. Paleis Soestdijk werkt om professionaliteit en kwaliteit te garanderen samen met het artistieke team van Storytelling Festival Amsterdam. Speciaal voor het paleis ontwikkelden zij authentieke verhalen die als een aangeklede Storywalk te beleven zijn.
Storytelling en cultureel erfgoed hebben immers iets met elkaar. Verhalen zijn uitermate geschikt om de geschiedenis weer tot leven te brengen en deze op nieuwe manieren te beleven en te interpreteren.

Data: Zaterdag 19 december t/m zondag 3 januari. Gesloten op: 24, 25, 31 december en 1 januari. Het programma wisselt dagelijks, kijk op www.paleissoestdijk.nl voor het actuele programma en voor aangepaste openingstijden.

Poster Soestdijk

Plaats een reactie