Vrienden worden?

0

Voor de Vrienden van vele musea zijn er kortingen en allerlei activiteiten. We zetten er een aantal op een rij. Je zult zien: het loont beslist de moeite om Vriend te worden van een museum waar je graag komt.

teylers klein
Teylers Museum | Haarlem

De Vrienden van het oudste museum van Nederland steunen het museum en hebben altijd gratis toegang. Per jaar kost de vriendschap € 40,-, voor € 70,- mag je altijd iemand meenemen. Verder zijn er gratis vriendenactiviteiten zoals de Voorjaars- en Najaarsdag met kijkjes achter de schermen en een private view van een tentoonstelling. Je kunt deelnemen aan de Vriendenexcursie en de lezingen Teylers Ontmoet bijwonen, plus je ontvangt vier keer per jaar het tijdschrift Teylers Magazijn en de maandelijkse digitale nieuwsbrief.
http://www.teylersmuseum.nl/nl

Groninger
Groninger Museum | Groningen

Ook in Groningen: gratis toegang tot lezingen en voorbezichtigingen, gratis toegang tot het museum en een abonnement op het Groninger Museummagazine. Maar je mag ook gratis naar binnen bij de Kunsthalle in Emden en het Horst-Janssen Museum in Oldenburg. Aan excursies kun je meedoen tegen kostprijs. Voor deze vriendschap betaal je € 32.50 per jaar  (€ 55,- voor 2 personen).
http://www.groningermuseum.nl 

Bonnefanten
Bonnefantenmuseum | Maastricht

Helemaal verwennerij is het voor de Vrienden van dit museum (€ 45,- per jaar en een gratis introducé bij elk museumbezoek!). Directeur Stijn Huijts en conservatoren Paula van den Bosch en Lars Hendrikman organiseren kunstlunches voor de Vrienden, er zijn lezingen over tentoonstellingen, excursies naar bijzondere musea of exposities, rondleidingen en ook nog eens 10% korting op bijna alle producten in de Museum Shop.
http://www.bonnefanten.nl

Zeeuws Museum
Zeeuws Museum | Middelburg

De Vrienden van het Zeeuws Museum hebben uiteraard ook gratis toegang tot het museum en worden uitgenodigd voor openingen, speciale activiteiten en exclusieve Vriendenontvangsten. Je bent Vriend voor € 25,- per jaar (€ 40,- met z’n tweeën).
http://www.zeeuwsmuseum.nl

museumnacht2012
Stedelijk Museum | Amsterdam

Als je nooit meer bij het Stedelijk in de rij wilt staan, moet je vriend worden. Dat kost € 75,- voor 2 personen en € 120,- voor de hele familie. Nooit hoef je meer te wachten. Geen toeslagen, geen tijdslot, zelfs een eigen ingang… fijn! En er is nog veel meer. Drie exclusieve Vrienden-evenementen per jaar, exclusieve museumcursussen, kortingen op Public Program activiteiten en in de museumwinkel, en een preview van de jaarlijkse Stedelijk boekenmarkt.
http://www.stedelijk.nl

 

Plaats een reactie