Zeg het met kruisjes

0

Tegenwoordig durf ik uit de kast te komen: ik ben dol op kruissteek borduren. Ik word er enorm relaxed van. En sinds ik de kruissteek-quotes heb ontdekt, ben ik ook voor anderen in de weer.

Het begon met merklappen. Maanden duurde zo’n lap en dan liet ik hem inlijsten. Ik heb er een stuk of vijf en toen leek het me wel genoeg.
Op een dag wees iemand me op www.subversivecrossstitch.com. Die website biedt een keur aan spreuken en zinnen, kant en klaar in een borduurpakketje. De meeste zijn dus ‘subversief’ (Life sucks, then you die, of Merry Christmas Deer), maar er zijn ook bravere zoals The internet is made of cats of huwelijkswensen aan gay stelletjes.
kruisjes quotesubversiveI used to be cool

Intussen staan ook Etsy en Pinterest  vol met zinnen, quotes en allerlei zielenkreten. Alleen al tegen Kerstmis kan ik voor iedereen in de weer. Want dat is het leuke: in een paar uurtjes maak je een leuk cadeautje. Wat garen, wat borduurzij en hup, je komt met iets persoonlijks aanzetten.
I love you more than FacebookXX-rainbow-cloud-patternholly

Princesses

En denk aan Sinterklaas: de quote hierboven is leuk voor een ‘prinsesje’.
Ook heel eenvoudig: maak je eigen wens, boodschap, grap of spreuk. Ga naar een site als www.stitchpoint.com/eng/tool/alph/cross-stitch-writing-tool.php, kies een alfabet en tik de quote in die je wilt borduren. Printen en klaar is Kees.

 

 

 

 

 

Plaats een reactie