Zin in pasta!

2

Colette krijgt als culinair redacteur elke week wel een paar kookboeken op haar bureau. Grote, kleine, met veel foto’s, geïllustreerd of zonder beeld met alleen maar recepten. Haar favoriete boeken brengt zij onder de aandacht op haar blog.

Zoals dit met zorg vorm gegeven boek: Pasta Artigiana van Nino Zoccali, een Australiër met Italiaanse roots, die een restaurant heeft in Sydney. Het is van Uitgeverij Good Cook en kost € 29,95. Het is een gebonden boek (dat vind ik altijd erg fijn) dat waar je het ook openslaat, goed openvalt.

Omslag Pasta Artigiana300

Pasta-lovers mogen dit boek niet missen! Ik heb in jaren niet zo’n mooi boek over pasta gezien. Prachtige foto’s, heerlijke recepten. Ambachtelijk, zoals de titel belooft. In het boek staan recepten met verse en gedroogde pasta, gevulde pasta zoals ravioli, ovengerechten en soepen met pasta en zoete pasta’s. Uiteraard staan er ook recepten in voor pastadeeg, niet alleen op basis van bloem maar ook van kastanje-, spelt- en boekweitmeel. Dat laatste is fijn voor mensen die glutenvrij  eten.
Ik word van alle recepten blij, maar ik koos een simpele klassieker omdat ik erg van deze combinatie houd. Een altijd goed-recept dat in nog geen kwartier klaar is. Het is voor 6 personen.

pasta300

Spaghetti al peperoncino con aglio, olio e prezzemolo
600 g gedroogde spaghetti of dunne lintpasta met rode peper*
100 ml extra vergine olijfolie
1 teen knoflook, in dunne plakjes
1 rode peper, in ringetjes
2 el fijngesneden platte peterselie
vers gemalen zwarte peper, zeezout
stukje Pecorino

Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar in de op de verpakking aangegeven tijd. Laat uitlekken en bewaar het laatste restje kookwater. Verwarm de helft van de olie in de pasta pan op zeer laag vuur. Voeg de knoflook en de rode peper toe en blijf roeren met een houten lepel, zodat beide niet verbranden. Schud de pasta en het opgevangen kookwater erdoor en schep de peterselie erdoor. Breng op smaak met royaal peper en wat zout. Verdeel de pasta over verwarmde borden, rasp er kaas boven en bedruppel met de rest van de olie over.

*te koop bij Italiaanse winkels en via internet

Colette Beyne heeft al sinds haar jeugd een passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft. Zij haalt haar inspiratie vooral uit ruiken, proeven en kijken overal waar zij is, en uit ontmoetingen met mensen met dezelfde passie. Zij deelt haar ervaringen als culinair redacteur op de keuken van Colette.

 

 

 

Plaats een reactie