Creatief met zomerbloemen

1

Na al die uren zon is de keuze in zomerbloemen enorm. Ze zijn er in heldere, vrolijke kleuren en bovendien in allerlei vormen. Combineer ze samen eens heel anders: we geven je inspirerende voorbeelden.

moestuinboeket

Moestuinboeket

Dit zomerboeketje lijkt uit de eigen moestuin te komen, maar komt toch echt van de bloemist. Bloeiende munt, salie en lavendel zorgen voor de heerlijke geur en kleur. Mini-artisjok en edelweiss geven het boeketje ‘body’.

 

Indekring

In de kring
Kies de mooiste bloemen met heel veel bloemetjes aan één steel. Neem een ronde vaas, zet die in een schaal met water en zet de bloemen met lint of masking tape vast rond de vaas. Zorg dat ze met de voeten in het water staan. De solisten in deze mooie creatie: gladiool, ereprijs, vuurpijl, leeuwenbek en naald van Cleopatra.

ophogepoten

Op hoge poten
Bevestig mini-vaasjes met masking tape aan bamboestokken. Steek de stokken in de grond op een plek die je vanuit huis goed ziet en vul de vaasjes met luchtige bloemen zoals Saponaria, vrouwenmantel, akkerscherm en Gloriosa.

Eenfeest

Een feest
Zet dit boeket met alleen maar ronde bloemen op tafel en het is meteen een groot zomerfeest. Maak het nog feestelijker met glazen waarin je bloemen te water hebt gelaten. Dit weelderige boeket bestaat uit dahlia en zonnebloem, de diva’s onder de zomerbloemen, aangevuld met Scabiosa, Asclepias, Zinnia, zilverdistel en korenbloem.

botanischstilleven

Botanisch stilleven
Creëer een botanisch stilleven met bloemen onder cloches, de trend van dit moment. Hier vormen de glazen stolpen het onderkomen van onder meer korenbloem, dahlia en artisjok.

Inderij

In de rij
Zet een rij vaasjes voor het raam, vul ze met water en in elk één bloem. In deze vensterbank zijn dat bloemen in de vorm van klokjes en rokjes zoals Campanula, witte Lavatera en oranje Sandersonia. Je kunt ze prima combineren met sierui en gentiaan.

opeendienblaadje

Op een dienblaadje
Zet een dienblad vol verschillende vaasjes en vul ze met luchtige, bijna transparante bloemen. Hier zijn dat vrouwenmantel, lamsoor en Gloriosa.

luchtacrobatiek

Luchtacrobatiek
Bloemen als luchtacrobaten. Hang lampenkapframes op, waaraan je vaasjes hangt met bloemen in de vorm van klokjes en rokjes zoals Campanula, Lavatera en Sandersonia en gentiaan.

 

Bron: Pure Seasonal Flowers

 

 

 

Plaats een reactie

1 reactie

  1. Geplaatst door Marianne de Braak, om Antwoorden

    Ik heb vaasjes, ik heb bamboestokken én genoeg bloemen in de tuin: dus aan de slag!