Opgelucht ademhalen

0

Ik had er nog nooit van gehoord, maar het blijkt al op heel wat plekken in Nederland mogelijk te zijn: zout inademen, oftewel Halotherapie.

Het is een super simpele therapie: je gaat in een kamer zitten waarvan vloer en muren helemaal zijn gemaakt van zout. Door de lucht zweven daardoor zoutkristallen en die adem je in. Daardoor zouden klachten van luchtwegen en huidproblemen behoorlijk worden verlicht en soms helemaal verdwijnen. Halotherapie ‘reinigt’ de longen van bijwerkingen van roken en luchtvervuiling en verbetert de longfunctie.

Kuch, kuch
Je luchtwegen kunnen als gevolg van diverse oorzaken geïrriteerd zijn en vol slijm zitten. Halotherapie zorgt ervoor dat het vastzittende slijm oplost en dat luchtwegirritaties minder worden. Het kan bijvoorbeeld helpen bij astma, bronchitis, COPD, allergieën, hooikoorts, een rokershoesje, virusinfecties, hoesten en verkoudheid. En zout is voor je huid ook lekker: acne, psoriasis en eczeem kunnen ook opknappen van een uurtje zout zitten (zo rond de 25 euro).

Begin je zoektocht op www.zoutkamers.nl en www.haloclinic.nl.

zoutkamers

 

Plaats een reactie